Vit kladdkaka med saffran

Om en vecka är det första advent och julen står inför dörren. Något jag associerar till julen är saffran, i alla de former. Lussebullar, saffranskola, saffransfudge, saffran, saffran, saffran. Går det att inte gilla saffran? Något som jag också gillar är kladdkaka. Så varför inte testa att exprimentera ihop en kladdkaka med saffran? Sagt och gjort, här kommer receptet på en len och god kladdkaka med saffran och vit choklad. Yum!
 
 
VIT KLADDKAKA MED SAFFRAN
  • 100 g smör
  • 200 g vit choklad
  • 2 msk vaniljsocker
  • ½ dl strösocker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 3 ägg
  • 3 msk sirap
  • 1 påse saffran + lite socker

  • Smör och ströbröd till formen

GÖR SÅHÄR:  Ställ ugnen på 175'c. Smörj och bröa en form på ca 20cm. Mortla saffran med lite socker för att få fram smaken bättre. Blanda ihop alla torra ingredienser, medan du smälter chokladen i en skål över ett vattenbad. Tärna ner smöret i chokladen och låt smälta ihop. Blanda ner äggen och sirapen i de torra ingredienserna och rör om. Tillsätt smör- och chokladblandningen och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och låt grädda i ca 10-15min. Kakan är klar när den fortfarande är lite kladdig i mitten, men ändå relativt fast. Skaka lite försiktigt på formen eller testa med en sticka. Låt svalna och servera med till exempel lättvispad grädde, vaniljglass och kanske lite salmbärssylt. 




Kommentarer

mumms

Svar: Tack för kommentaren Hannes! Den är definitivt mums!
Hannah

Mm så gott! Den har jag oxå gjort några ggr.fin blogg du har!

Svar: Åh, vad roligt att du använt mitt recept! :) tack snälla!
Hannah


Kom ihåg






Trackback