En omtumlande vecka

Den senaste veckan har verkligen varit omtumlande. I måndags var jag och Thobias nere på Granngården här i stan och köpte lite grejer till uteplatsen och trädgården. Jag fick nämligen ett presentkort av mina vänner där när jag fyllde år, så jag passade på att handla lite fina blommor, kryddor och annat. Vi var också inne på den lokala färghandeln och köpte färg till dom nya pallkragarna som skall komma upp - förhoppningsvis inom en snar framtid. Det blir lite svårt att planera sina dagar när man inte alltid vet hur man mår på morgonen, eller hur vädret bestämmer sig för att vara. I tisdags fick jag dock ork att plantera om mina tomatplantor, göra iordning två blomsterarrangemang, plantera om rabarbern och göra en tillfällig kryddkruka. Både rabarbern och kryddorna skall få komma ut i pallkragarna sen när de är på plats. Men först skall det målas, mätas, grävas, samt täckas med markduk, grus och marksten. Kommer bli kalas när det väl är klart!

Måndagens inköp. De små fröpåsarna är isbergsallat, kryddkrasse och spenat.

I onsdags och torsdags hade jag sån värk i kroppen att jag knappt tog mig ifrån sängen till soffan på morgonen. Jag har även varit otroligt trött dessa dagar, vilket verkligen tryter på mitt humör och min ork. Inget, förutom långa duschar och massa "oh, aj, nej, oj, ajaj" varken gjordes eller sades dessa dagar. Något lite mer uppmuntrande var i alla fall att Thobias var och hämtade ut ett paket till mig med nya mousser och sockerpasta och marsipan, som behövdes till kommande beställningar. Jag la nämligen ut på vår lokala köp, byt och sälj-sida att jag gör tårtor till student och annat, och jag har hittills fått in nio beställningar! Så här skall det bakas tårtor! Jag vet att jag inte har lagt ut Frost-tårtan ännu, men det är för att jag blev så nedrans sur på marsipanen, så det blev ett stort veck på tårtan som inte gick att kavla bort. Dessutom så blev det ingen bra bild. Men jag lovar att den kommer senare, för jag vet att ni vill se hur den blev. Nu skall jag krypa ner i sängen snart, för imorgon har jag två tårtor att göra på morgonen, och efter det skall vi iväg till Stockholm över natten. Vad vi skall göra där, och vad vi gjorde igår, skall jag berätta för er en annan dag! God natt på er!

Den tillfälliga "kryddlådan" som består av Rosmarin, Fransk Dragon, Citronmeliss, Chokladmynta och Bladsenap. Blir fint tillsammans med den redan utsatta gräslöken, dill, persilja, citronbasilika och oregano.



Kladdkaksmuffins

Något som både jag och sambon gillar är kladdkaka. Helst skall den vara sådär ruskigt kladdig och chokladig att den nästan känns förkladdig. Då är den som bäst! Men många gånger när jag gör kladdkaka så äter jag en bit, sambon en bit och så blir halva kvar, och man känner sig nästa tvungen till att äta upp den, eftersom den står där i kylskåpet och ser god ut i flera dagar. Inte det lättaste att låta bli när man försöker att äta nyttigare i veckorna. Så, varför inte göra små kladdkakor i muffinsformar istället? Precis lagom portion, och de som inte används åker lätt in i frysen och tinar snabbt upp igen när man är sugen. En klick grädde och lite bär, så har du en perfekt fika!

KLADDKAKSMUFFINS
  • 225 g smör
  • 4,5 dl socker
  • 2,25 dl mjöl
  • 4,5 msk kakao
  • 3 ägg

GÖR SÅHÄR:  Smält smöret på medelvärme och låt svalna av en aning. Blanda under tiden de torra ingredienserna och äggen till en jämn smet. Tillsätt det smälta smöret, lite i taget under omrörning. När smeten är jämn och slät så är det dags att fylla formarna. Jag använder oftast silikonformar, då de släpper väldigt lätt och får en fin form, men har man inte det så går det lika bra med aluminiumformar. Fyll formarna till lite mer än hälften, och grädda på 175'c i ca 15-20 minuter. Muffins ska vara knapriga på ovansidan och kladdiga i mitten. Låt dom vila på plåten i någon minut, så att mitten sjunker ihop, och servera sedan med till exempel lite vispad grädde och bär, eller varför inte en härlig vaniljglass och stekt ananas? Yum!




Tårtbeställning

Det blev en tidig morgon för mig idag. Jag hade nämligen fått en beställning på tårta, så det var bara att pina sig upp ur lopplådan och börja dekorera. Jag gör alltid tårtorna kvällen innan, så de hinner safta till sig under natten, och så lägger jag på marsipan/sockerpastalock och dekorationer på morgonen, eller innan de skall hämtas. Idag var det en Tack-tårta som var beställd, och jag fick fria händer, så det blev en tårta med vit choklad- och päronmousse, men blå lock och vita och blå blommor, med några gröna blad. Jag jobbade med en ny marsipan så locket var inte så sammarbetsvilligt som jag hade önskat, men det blev rätt okej ändå. Imorgon skall jag göra tårtbotten och göra iordning nästa tårta som skall levereras på söndag, nämligen en tårta med temat Frost. Skall bli superkul att se hur den blir när den är klar. Nåja, tänkte bara kika in och uppdatera er lite snabbt, och visa er tårtan. Hoppas ni mår bra! 

Dagens tårta. Ledsen att bilden är så hög i skärpa, jag gjorde om den i Instagram och där såg den mycket bättre ut. Måste ta mig tid att lägga in bilder på datorn alltså.. 



Huvudvärk och tårtsnack

Idag har jag haft en lugn dag. Vaknade med träningsvärk och en enorm huvudvärk, så jag har mestadels tagit det lugnt idag. Åt frunch med sambon och sen har jag vilat och kollat på lite Youtube-klipp. Nu mot kvällskvisten så har jag vattnat blommor, lagat kotletter, klyftpotatis och whiskeysås, och bakat tårtbotten. 
 
Jag hatar att ha huvudvärk för jag blir helt slut och orkeslös då. Vet inte om det är det skiftande vädret som gör det, eller om jag kanske ätit dåligt igår etc. Men jag har iaf orkat göra lite idag, och förhoppningsvis så blir det bättre imorgon. För jag ska nämligen göra en tårta på kvällen, och göra alla dekorationer klara eftersom den skall hämtas på fredag morgon. Sedan har jag ännu en tårta att göra tills på söndag. Det är så himla roligt att folk vill beställa tårtor av mig, och ger mig fria händer! Har även några till som är beställda, men som ligger någon vecka fram i tiden, ska bli så roligt! Nu är klockan straxt efter nio, så jag ska ge katterna mat och sedan fortsätta kika lite klipp. Hoppas ni haft en fin dag! 
 
Pannkakslunch med sambon. Älskar lättvispad grädde, mango och jordgubbar till! 



Tappat suget

Jag har tappat suget till att blogga helt. Var och varannan dag funderar jag på att uppdatera, på att ta tag i bloggandet igen och få tillbaka kontakten och gemenskapen med er som läser. Ibland sätter jag mig till och med framför datorn och ska skriva, men det är då det tar stopp. Jag har inte längre någon aning om vad jag ska skriva om. Jag själv gillar inte bloggar där man bara kan läsa om hur personens dag har sett ut, jag vill läsa djupare inlägg, roliga inlägg, recept och människors tankar. Så att uppdatera er med "hej hej bloggen, idag har jag dammsugit och varit på kaffe hos en vän" känns inte så motiverande. Bakande har det också blivit mindre av, därav mindre recept på bloggen. Vet att några av er väntar på recept som jag lovat att lägga ut, men lusten har som sagt inte funnits till att blogga. Även maten har inte varit den bästa, och då blir det inga roliga bilder heller. Nu börjar det dock kännas bättre, och bloggen kanske får några inlägg. Iallafall mer än ett i månaden. Har ni något ni skulle vilja läsa om i min blogg? Tipsa gärna! 

Ett någorlunda bra mellanmål ändå. Bättre än sockerkaka och glass iallafall, hehe..