Restaurang Agaton

Just nu befinner jag och hjärtat oss i huvudstaden. För tillfället ligger vi båda i sängen med lättare mat-koma. Tidigare strosade vi runt i gamla stan och åt mat på en mysig restaurang, som verkade väldigt populär. Under tiden vi satt där, vilket var ca 1,5 timme, så var det inte ett enda bord som stod tomt. Fullt förståeligt, för maten var så fruktansvärt god, servicen var bra och stämningen var mysig rakt igenom. Definitivt värt ett besök om ni är i Stockholm! 
 
 Att komma ihåg sig själv

Sitter i soffan med en kopp grönt thé och kikar ut genom fönstret. Utanför kvittrar några småfåglar i körsbärsträdet, förmodligen väldigt glada över talgbollarna vi satte upp häromdagen. Det skänker mig en viss ro i kroppen av att bara kunna sitta med en kopp thé ibland, utan teve eller dator igång, och bara få njuta av tillvaron. Jag har väldigt svårt för att slappna av, och att vara i nuet. Jag försöker dock att bli bättre på det. Det är inte alla gånger det fungerar, när vardagsmåsten och kroppen skriker på mig, men jag försöker att varje dag ge mig själv någon minut över till sånt som gör mig gott. Det är viktigt att inte glömma sig själv mitt i allt. 
 
Igår somnade jag runt elva, och vaknade relativt utvilad kl nio. Vaknade lite snabbt när karln klev in genom dörren straxt efter sju, men somnade om igen. Nacken och ryggen smärtar än, men känns ändå bättre efter en natts sömn. Här nyss gjort iordning och ätit en sen frukost/lunch, kilade gott i kistan. Jag borde egentligen ha ätit en klok lunch, men när fantasin tryter och ingen kommit ihåg att ta upp något ut frysen, då får det bli som det blir. Det gör mig i och för sig ingenting, jag älskar frukost! Senare ska vi åka ner och köpa gardinstänger, förhoppningsvis får vi upp gardinerna och lite julbelysning idag. Imorgon åker vi nämligen till Stockholm för att gå på Stocklholm Horse Show i Globen. Ska bli en upplevelse, har velat åka dit flera år men har inte blivit av förrän nu. Kvällen avslutas på hotell och söndagen blir det fika och shoppingmys innan vi beger hos hem igen. Jag behöver verkligen det här.

Frukosten/lunchen. Älskar mackor med massa gott på!
 Polkabräck

Dessa godingar gjorde jag som julgodis första gången för något år sedan, och de blev väldigt populära. Förståeligt i och för sig, vit choklad och polkagrisar, det kan ju inte gå fel, eller hur?
 
POLKABRÄCK
 
200g vit choklad
1/2 påse polkagrisar
 
Smält chokladen i vattenbad. Krossa under tiden polkagrisarna till önskad storlek. Jag la mina i en slutbar fryspåse, la en handduk runtom och gick bärsärkagång med köttklubban. 
Lägg bakplåtspapper på en plåt och häll på chokladen, bre ut till ett lagom tunt lager och sprid över polkakrosset. Låt stelna i kyl och bryt/skär i bitar. Jag gjorde små runda plättar i år, man kan variera som man vill. 
 
Förvara i en back i kylskåpet, dessa håller sig i någon månad. 
 Lyxiga chokladbollar

Dessa chokladbollar gjorde jag i fredags, och de blev en riktigt hit här hemma. Jag tror faktiskt att det här är det bästa recept jag har använt mig av när det gäller chokladbollar. Även om jag gillar de 'vanliga' chokladbollarna man brukar göra så känns de ändå lite.. ja.. lite "mjää" medans dessa smakar lite mer vuxet. Receptet hade jag nerskrivit i ett av mina block, så har ingen aning om vad det kommer ifrån tyvärr. Dock så ändrade jag om en del i receptet, så det ni hittar nedan är mitt recept på dessa godingar!
 
 
LYXIGA CHOKLADBOLLAR
ca 20 st
 
200 g smör
1 ½ dl socker
6 st digestivekex
7 dl havregryn
8 msk oboypulver
3-4 msk starkt, kallt kaffe
200-300g blockchoklad eller Marabouchoklad
 
Kör digestivekexen och havregrynen i en matberedare tills de är jämnt fördelade. Tillsätt oboypulver, socker och smöret i tärningar. Kör till en jämn smet. Tillsätt kaffet efterhand, så det blir en lagom fast smet. Den får inte vara för mjuk, men inte heller för hård. Rulla till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper, ställ in i kylskåpet under tiden du smälter chokladen. Det gör ingenting om de står längre, det är bara bra.
Smält din choklad i vattenbad och ta fram chokladbollarna. Doppa en och en, lättast är att lägga en chokladboll på en gaffel och doppa ner i chokladen så den täcks. Låt chokladen rinna av lite innan du försiktigt petar av chokladbollen på sin plats igen. Vill man så kan man nu lägga på strössel, havssalt, chiliflarn eller vad man nu kan tänkas tycka om. Jag använde mig av chokladströssel. Upprepa detta med alla chokladbollar.
Får du choklad över så kan du ringa den över dina chokladbollar som jag har gjort, eller passa på att göra en härlig kopp varm choklad! Förvara i en back i kylskåp, och ta gärna fram en halvtimme innan servering.Nattproduktivitet

Inatt kunde jag inte sova, så istället påbörjade jag julstädningen här hemma.Självklart så blev det min favoritplats i hela huset som jag tog mig an - köket! Tog bort allt från bänkarna, torkade av överallt, även på och i skåp, rensade kylskåpet, städade i skafferiet, omorganiserade lite på bänkarna osv. Känns riktigt bra att ha köket gjort, nu hoppas jag bara att det håller sig fint ett tag! 
 
Före: 

Efter:

Städar ni extra noga såhär innan jul? Välkommen till min nya blogg

Mitt första inlägg. På min nya, alldeles tomma blogg. Som ett blankt papper, redo att fyllas med kombinerade bokstäver som bildar ord, som bildar meningar, som bildar historier, som bildar känslor, som bildar minnen.

Jag är redo att börja min nya blogg, och även lite av ett nytt liv. Ett liv som handlar om att ta bättre hand om mig själv. För några månader sen så påbörjade jag en del av det som skall bli resten av mitt liv. En utbildning till bagare/konditor, en dröm som varit min ett bra tag nu. Men med drömmen och lyckan över att få dela den med andra, så kom även smärtan. Några veckor in i min utbildning så började min kropp att säga ifrån, så pass att jag knappt tog mig ur sängen vissa dagar. Jag började missa dagar i skolan, det började bli höst och mörkret och kylan smög sig på. Jag blev arg, ledsen, besviken och frustrerad på mig själv, och på andra som inte förstod. För ingen har förstått mig när jag haft ont i kroppen, ingen har förstått smärtan som flyttar runt, som känns ända in i märgen. Inte ens jag förstod, fast att det fanns så nära mig.

"Har du hört talas om Fibromyalgi?" BOOM. Där kom den, frågan som skulle visa sig ge svar på alla saker jag upplevt de senaste åren. Jag hade ärvt syndromet från min mor. Fast att det låg så nära, fast att jag visste vad det var, så hade tanken aldrig slagit mig att jag skulle ha samma sak. Med en muntlig diagnos skickade läkaren hem mig, utan ytterligare information, utan råd om vad som fanns att göra. Jag tog till Google. Min bästa vän på kvällarna. Jag läste på om allt jag kunde hitta, och saker blev klarare och klarare. Klarare blev det också att mitt mående blev sämre och sämre, och nu missade jag inte bara dagar, utan snart veckor. Ringde läkaren på nytt, och fick antidepressiva som hjälp. Vilket jag satte mig emot, pga risken att bli beroende, men ändå hämtar ut i tron om att dom kan hjälpa mig att åtminstonde få sova. Vilket skämt.   Kollar upp massage, kraniosakralbehandling, alla metoder för att kunna få må bättre, och inser att enda chansen är att ta hand om min kropp bättre. Bra kost, träning, sömn, göra saker jag älskar och brinner för, umgås med människor jag tycker om, utesluta de som stjäl energi, och bara sakta få börja må bättre.

Så här är jag nu. Redo för att kämpa för mig själv, för första gången på lång tid. Det blir en helomvändning, både med kost, träning och att sätta mig själv i första rummet. Jag skall klara det här. Det finns inget annat.

Min tid är nu.