Kladdkaksmuffins

Något som både jag och sambon gillar är kladdkaka. Helst skall den vara sådär ruskigt kladdig och chokladig att den nästan känns förkladdig. Då är den som bäst! Men många gånger när jag gör kladdkaka så äter jag en bit, sambon en bit och så blir halva kvar, och man känner sig nästa tvungen till att äta upp den, eftersom den står där i kylskåpet och ser god ut i flera dagar. Inte det lättaste att låta bli när man försöker att äta nyttigare i veckorna. Så, varför inte göra små kladdkakor i muffinsformar istället? Precis lagom portion, och de som inte används åker lätt in i frysen och tinar snabbt upp igen när man är sugen. En klick grädde och lite bär, så har du en perfekt fika!

KLADDKAKSMUFFINS
  • 225 g smör
  • 4,5 dl socker
  • 2,25 dl mjöl
  • 4,5 msk kakao
  • 3 ägg

GÖR SÅHÄR:  Smält smöret på medelvärme och låt svalna av en aning. Blanda under tiden de torra ingredienserna och äggen till en jämn smet. Tillsätt det smälta smöret, lite i taget under omrörning. När smeten är jämn och slät så är det dags att fylla formarna. Jag använder oftast silikonformar, då de släpper väldigt lätt och får en fin form, men har man inte det så går det lika bra med aluminiumformar. Fyll formarna till lite mer än hälften, och grädda på 175'c i ca 15-20 minuter. Muffins ska vara knapriga på ovansidan och kladdiga i mitten. Låt dom vila på plåten i någon minut, så att mitten sjunker ihop, och servera sedan med till exempel lite vispad grädde och bär, eller varför inte en härlig vaniljglass och stekt ananas? Yum!
Kommentarer

Fyfan va gott!

Svar: Skoja inte! Det är så nedrans gott, och svårt att sluta äta :D
Hannah

Anonym

Måste testas. Smart o grymt gott. :-)

Svar: Det tycker jag! :)
Hannah

Äntligen! Lördagsfikat är räddat!

Svar: Ja, hela dagen igår bara gick förbi utan att titta på klockan, så det fick komma upp idag istället! :) Lycka till, hoppas du kommer att tycka om dom!
Hannah

Mumsigt :D

Svar: Ja, verkligen, det är såå gott! :)
Hannah

Hej,

Har fått dina kommentarer och mail. Svarar på ditt mail när jag har ätit middag. :))

Svar: Vad bra! :)
Hannah

va gott!

Svar: Ja, supersmarrigt!
Hannah

Åhh smaskens <3

Svar: Ja, prova dom! 😋
Hannah


Kom ihåg


Trackback