Den som väntar på något gott

Nu bakas det på Tegvägen igen. Sambon har tjatat om detta i veckor nu, så idag tog jag tag i saken. Det är ju trots allt internationella mansdagen idag, då måste ju min karl få sig en - ja, vad tror ni att det blir som kommer ut ur ugnen? Jag tog ett recept som jag inte testat tidigare och la till lite smått och gott, ja ni ser ju vad. Resultatet kommer inom kort!  
 
 Nyfiken i en strut


Nu kör vi igång denna frågestund!

Som jag skrev i förra inlägget så är ni några nya som tittat in, och vill ni veta något om mig, min blogg, önska ett visst recept eller tipsa om något, så släng in en kommentar. Frågestunden kommer att hålla på tills jag fått ett gäng frågor, då kommer jag svara på alla och sammanställa dom i ett nytt inlägg. Så tänk till och skriv en liten kommentar, så blir jag glad!Barnsligt glad

Efter mitt förra inlägg om den vita kladdkakan så har det fullkomligt regnat in kommentarer ifrån er läsare, och jag började undra hur i all världen ni hade hittat hit, till min lilla blogg. När jag sedan loggade in på hemsidan så såg jag att mitt recept låg på förstasidan, vilket gjorde mig barnsligt glad. Sambon tycker att jag är fånig, men det struntar jag i, haha. Jag har aldrig tänkt att min blogg ska bli stor, jag har den mest för att dela med mig av mina recept och min vardag till de som inte kan dela den med mig. Men det glädjer mig att ni kikade in, och att ni lämnade så fina kommentarer. Tack underbara ni!
 
Eftersom ni är några nya som börjat läsa bloggen så kommer jag snart att ha en liten frågestund på bloggen, vad tror ni om det? Jag tänkte att ni då kan få ställa frågor om mig, bakning, önska recept eller något annat ni funderar på. Den, och ett smarrigt middagsrecept dyker upp nu i veckan!
Vit kladdkaka med apelsintwist

På fredag är det Kladdkakans dag, så idag tänkte jag bjuda er på ett recept på en lite annorlunda variant på just kladdkaka. Denna är gjord med vit choklad och apelsinjuice och är sanslöst god! Allra bäst smakar den med lättvispad grädde och färska bär.
 
 
VIT KLADDKAKA MED APELSINTWIST
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 3 msk apelsinjuice
  • 100g vit choklad
  • 100g smält smör

 

GÖR SÅHÄR:  Rör ihop ägg och socker i en skål, vispa ej. Sikta sedan ner vaniljsocker och vetemjöl. Smält smöret och låt svalna av en aning. Hacka chokladen och rör ner i smöret till en jämn och smidig smet.Tillsätt apelsinjuicen och smörchokladsmeten  i skålen och rör ihop ordentligt. Häll smeten i en smord och bröad form och grädda på 175´c i ca 25-30 minuter beroende på ugn. Kladdkakan skall ännu vara lite kladdig i mitten när den tas ut. Låt svalna och avnjut sedan med färska bär och en klick grädde eller vaniljglass.