Helt rätt på midsommarbordet: Laxtårta
LAXTÅRTA MED RÄKOR
200 g mörk kavring
75 g smält smör
3 gelatinblad
200 g kallrökt lax
1 rödlök
5 dl creme fraiche
3 dl gräddfil
1 dl hackad gräslök
Svartpeppar
Kör kavringen till smulor i en matberedare och blanda med det smälta smöret. Tryck ut degen i en rund form på ca 22cm. Ställ in i kylen medan du gör resten. Lägg gelatinbladen i kallt vatten och hacka under tiden rödlök, gräslök och lax. Blanda ihop crème fraiche och gräddfil och rör ner lax, gräslök och lök. Smaka av med svartpeppar. Smält gelatinbladen i en kastrull på svag värme, tag bort från värmen och rör ner lite av laxblandningen i gelatinet, blanda sedan ihop med resten av laxröran. Bred ut blandningen i formen över kavringen och ställ i kylen att stelna ca 4 timmar. Denna tårta kan göras dagen innan, men bör då stå täckt med plastfolie och dekoreras dagen därpå, gärna med räkor, stenbitsrom, citron och ett knippe dill.
Smaklig midsommar!
Åh så gott! :)
Gud så gott :D Jag älskar lax. puss hjärtat <3