Smarriga smörkakor med Center

Ibland blir man sådär sugen på något ruskigt sött. Eller så är man bara sugen på att baka något snabbt och enkelt, och då passar dessa små godingar in på kriterierna! Receptet har jag fått ifrån min far för länge sedan, och vart han har fått det ifrån vet jag tyvärr inte. Jag experimenterar gärna med recept, och det är sällan jag faktiskt gör som man ska. Men denna gången gjordes det "bara" om i form av att tillsätta kakao och några center, och resultatet var ju inte alls dumt!



SMÖRKAKOR MED CENTER
 
  • 250g smör
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2,5 dl socker
  • 1 ägg

  • Centerkolor
  • 0,5-1 dl kakao

 

GÖR SÅHÄR:
Vispa smöret mjukt med elvisp och tillsätt resterande ingredienser. Vispa tills du har en smulig deg. Vill du göra halva degen med kakao så som jag har gjort  här ovan så kan du antigen dela upp receptet från början och vispa i två bunkar (vispa sönder ett ägg  i ett glas och dela sedan upp det i två) eller så kan du dela upp den färdiga degen i två bunkar och vispa ner kakao i den ena. Rulla sedan bollar av degen och lägg i folieformar. Tryck eventuellt ner några Centerkolor med ovansidan ner i mitten på kakorna. Grädda på 200'C i ca 10 minuter. Kakorna skall ha fått lite färg men inte vara för mörka. Förvara i plastlåda om de skall ätas de närmaste dagarna, de går även utmärkt att frysa. Psst! De är minst lika goda utan både kakao och Center.




Kommentarer

Mums!

Anonym

Det där såg inte alls dumt ut :) Har skrivit upp ditt recept och tänkte testa det någon dag :)

Svar: Vad roligt att du vill testa. Synd att du är anonym, vore kul att kunna fråga dig bad du tyckte :)
Hannah

Kristin Pettersson

Var tvungen att baka de igår! Super att det går snabbt, enkelt och är sååå gott! Kommer bakas många gånger! Tack för inspirationen och ett jätte bra recept 😃

Svar: Åh vad roligt att höra Kristin! Gjorde du originalreceptet eller testade du med center/kakao? :D
Hannah

Kristin

Gjorde orginal och med center😃

Svar: Smarrigt! Du har ingen blogg själv? :)
Hannah


Kom ihåg






Trackback