Syrlig plommonkaka med hemgjort vaniljfluff

Hej på er! Ser att ni ännu är några som besöker min blogg till och från, vad roligt!  Mindre roligt är det att det inte kommit några uppdateringar på väääldigt länge. Men nu kommer i alla fall ett inlägg - och inte vilket inlägg som helst! Här kommer nämligen recept på en syrlig plommonkaka med ett härligt vaniljfluff. 
 
(null)
 
 Syrlig plommonkaka:
  • 7-8 plommon
  • 150 g smör, rumsvarmt 
  • 2 äggulor
  • 2 äggvitor
  • 2 1/2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker 
  • 1 citron, skalet
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver 
Sätt ugnen på 175'c. Dela plommonen på hälften och plocka ur kärnorna.
Vispa smöret mjukt och ställ åt sidan. Vispa äggulorna och florsockret pösigt. Vispa ner smör, vaniljsocker och citronskal. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt till smeten. 
Vispa äggvitorna i en rostfri bunke till ett fast fluff, och tillsätt till smeten. Vispa på låg nivå tills det har blandats ordentligt, men vispa inte för länge. Fördela smeten i en smord och bröad form, ca 26 cm i diameter. Tryck ner plommonen med den runda sidan uppåt. Grädda på 175’c i ca 30-35 minuter. Kakan ska kännas torr. Låt svalna.
 
Vaniljfluff:
  • 2 ägg
  • 2 msk socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl grädde 
Vispa äggulorna med socker och vaniljsocker. Ställ åt sidan. Vispa grädde ganska fast och vänd ihop med ägg- och sockersmeten. 
 
Pudra kakan med florsocker och servera med vaniljfluff eller en god glass till. 
 
(null)
 
 



Kommentarer

Kom ihåg






Trackback