Margarita Time & kärt besök

Härom veckan var jag och Thobias och grillade vid hans föräldrar, då fick vi ett påskägg med lite smått och gott i, bland annat väldigt god jordgubbsbräck och ett ljus ifrån Yankee Candle. Doften heter Margarita Time och doftar helt fantastiskt gott! Definitivt en ny favorit för mig, och det lär komma att köpas ett nytt när detta tar slut. 
 
 
Imorgon är det äntligen dags att välkomna familjen hit, mamma igen och pappa, mormor och farmor för första gången. Pappa och mormor har hälsat på i vårt tidigare boende, men för farmor är det första gången, och för alla utom mamma så är det första gången i huset. Jag kan inte vänta tills jag får visa dom hur jag bor och mina planer för hur jag vill ha det! Jag kommer att njuta till fullo av de få dagarna de är här. Familjen är alltid något man blir glad av ❤️



Solsken, lycka och musik.

 
Ja, såhär har en del av min dag sett ut. Ute på altanen i strålande solsken och 18-19 grader. Inte helt fel en söndag. Planen för idag var egentligen att åka till Västerås och träffa min fina vän Ramona, men det blev ändrat till imorgon eftersom min kropp och jag inte var sams idag. Men imorgon är en ny dag, som även den skall komma med solsken och varma vindar. 
 
Det här vädret får mig så pigg och glad, det riktigt bubblar lycka inom mig. Solsken, jobb, 9 dagar tills mamma, pappa, mormor och farmor hälsar på, 10 dagar tills jag fyller hela 25år, och 13 dagar tills det blir fest med vännerna för att fira min nyblivna ålderdom. Behöver jag säga att jag har massor att se fram emot? ☺️
 
Nu ska jag stoppa in musik i mina öron och baka något snarrigt tills Thobias kommer hem. Han har nämligen övergett mig för hockey och öl hos Thom. Dessa karlar alltså, vad ska man ha dom till förutom diskmaskin, hehe. Nej, music in - world out! 



Lillebror, pulled pork och nystart?

Igår åkte vi till Nynäshamn och hämtade min lillebror vid båten. Han skall vara här tills på torsdag kväll och vi har redan haft det supermysigt. Igår när vi hämtat upp honom så tog vi en sväng förbi Mc Donalds på vägen hem. Det är inget jag gillar alls, men hellre det än en matsur Hannah. När vi kom hem så satt vi och pratade lite över en kopp thé innan vi la oss för kvällen. 
 
Idag vaknade jag efter tre timmars sömn  och med gäst i huset så var det bara att gå upp och fixa frukost redan klockan sju. Hiskeligt tidigt för mig som sover så illa just nu. Nåja. Efter frukosten grävde vi fram det gamla Playstation:et och nördade Crash Bandicoot fram tills lunch. Jag gjorde kokt potatis och ugnsstekt lax med dillhummersås och det verkade duga åt sorken. Han mm:ade sig och tog två gånger, så jag tar det som ett gott betyg! 
 
Efter lunch spelade vi lite till innan jag gjorde mig iordning och vi och Thobbe begav oss ner på stan för en fika. 
 
Mina två favoriter, chailatte och chokladbiskvi. 
 
Innan vi gick hemifrån så hade jag ställt in en pulled pork i ugnen, så när vi kom hem och precis hunnit in innan ösregnet slog till så luktade det gudomligt från köket. Jag har bara ätit det en gång innan och aldrig gjort det själv, men karlarna här hemma åt med god aptit och både en och två gånger fick jag höra att det var väldigt gott. Det värmde fint i mitt mattokiga hjärta ❤️. 
 
Vi åt köttet med pitabröd, tortillas, tacosås, grönsaker och gräddfil. Mumsigt var det kan jag lova. 
 
Nu ska vi bara mysa resten av kvällen med någon film, kanske lite glass och så ska jag skriva ut mitt CV innan jag glömmer bort det, för jag ska nämligen på intervju imorgon hos ett café som jag varit intresserad av att jobba vid länge. Så det skall bli riktigt trevligt att komma på intervju och att få hoppas på att äntligen jobba med det jag vill göra igen! 



Unnar mig lite nytt

För några år sedan så gick jag nästan alltid i leggings. Jag vet inte riktigt varför egentligen, antar att jag tyckte det var bekvämt och snyggt med leggings och lite längre linnen eller tunikor. Nu är det dock väldigt länge sedan jag använde leggings, men när jag var inne och tittade på Fyndiq efter roliga bakgrejer så hittade jag faktiskt ett par som jag gillade. Så jag klickade hem dom i torsdags förra veckan och idag kom dom. Sitter som ett smäck! 
 
Vilka andra saker jag beställde får ni se i ett annat inlägg, men kan säga att det kommer underlätta att göra smarriga och fina bakverk i fortsättningen. 



En regnig tisdagsmorgon

God morgon mina vänner!

Klockan har nyss passerat halv 10 och precis som tidigare nätter har jag inte kunnat sova något. Det börjar bli frustrerande att gå runt och känna sig trött hela tiden, men ändå inte kunna somna på kvällen. Jag har försökt med det mesta, tränat och hållit igång under dagen, druckit thé och läst bok på kvällen för att varva ner etc, men det ger inget resultat. Det är typiskt att man skall ha både fatique och sömnsvårigheter. Mer om det i ett annat inlägg.

Nu på morgonen så gjorde jag gröt till mig och sambon när han kom hem från jobbet straxt efter sju. Vi testade en ny gröt med havregryn och korn som vi hittade på Willys, och den var riktigt god faktiskt. Åt den med gojibär, havtorn, hallon, björnbär, blåbär och en lagom skvätt med mjölk. Sambon åt sin med äppelmos, något jag inte är så förtjust i på gröt. Tur att smaken är som baken.

Har även haft telefontid med min familjeläkare nu på morgonen och diskuterat medicin, och även om jag ogärna äter medicin så vet jag också vart jag har min gräns, och vill jag kunna jobba/plugga så behöver jag ha den smärtlindringen. Även om det grämer mig. Jag skall börja ta hand om min stackars kropp bättre nu, jag vet att den mår bra av träning och ren mat utan massa konstigheter, så det skall den få. Under maj skall jag ha sockerförbud har jag tänkt. Får se hur det går med det, hehe. När jag kommit igång med träningen så skall jag börja uppdatera mer om vad jag äter, hur jag tränar och så tänkte jag. Är det intressant att läsa tycker ni?

Skriv gärna tips på vad jag kan blogga om, har påbörjat en liten lista men tar gärna emot förslag. Hoppas ni alla får en fin tisdag och att solen lyser hos er!



När det roliga blir till måsten.

Ja, som ni säkert märkt så har bloggutmaningen gått sådär för mig senaste tiden. Först missade jag några dagar och sen åkte jag till Gotland och hälsade på familjen och där hade jag ingen lust att blogga, sen när jag kom hem igen så smög vardagen sig på och det har glömts bort lite. Helt ärligt så känner jag mig lite stressad av att jag måste blogga varje dag, för att tidsinställa inlägg känns inte så kul. Så därför kommer jag nog att hoppa av utmaningen. Däremot så kommer jag att fortsätta kolla vilket tema det är varje vecka och skriva något om det ifall jag tycker ämnet än intressant. Lite trist är det ju, men jag vill blogga för att det är kul, och det blir inte kul när man känner det där måstet. Nä, istället kommer det bli mer av Hannah här i bloggen. Men personliga inlägg och mer recept, för sånt gillar ni väl? Jag vill dock tacka Liie för det enorma jobbet med att ha skapat denna utmaning, och vill ni själva vara med så klicka på bilden nedan så kommer ni till rätt inlägg.

 
Vad vill ni läsa om i min blogg?



Choklad- och mandelsnittar

Jajamän mina vänner, äntligen har jag fått lite ork och lust till att baka, och denna gången så hamnar receptet faktiskt på bloggen, samma dag dessutom! Jag har blivit allt för dålig på att baka, och när det väl har hänt så är det mest vardagliga saker som inte är sådär jättespännande att blogga om, som sockerkaka, kladdkaka och muffins. Recept på det tror jag att de flesta har redan nämligen. Men - idag skall ni få ett smarrigt recept utav mig, som inte tar mer än 30 min att göra. Låter inte helt fel va?


CHOKLAD- OCH MANDELSNITTAR

100 g rumsvarmt smör
1½ dl socker
1 ägg
1½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk vaniljsocker
½ dl kakao
Mandelspån

Sätt ugnen på 200'c. Vispa smör och socker samman och tillsätt sedan ägget. Vispa ihop och tillsätt sedan alla torra ingredienser och arbeta ihop till en tjock smet. Bred ut i en plåt på 25x30 cm på bakplåtspapper. Smeten är väldigt tjock så jag la pappret på bänken och drog ut smeten med en slickepott, men man kan säkert använda händerna eller något annat för att få den bra också. Strö över mandelspån och grädda på 200'c i 10-12 min. Ta ut och låt svalna en aning och skär sedan i trekanter. Går urmärkt att frysa och är nästan godast lite halvfrysta.




Säsongsbaserad städning

092. Brukar du vårstäda?

Ja, jag brukar faktiskt vårstäda. Det är så mycket enklare att städa på våren än det är på vintern. När jag vårstädar så slänger jag ut alla mattor och filtar, öppnar upp dörrarna och gör sånt som man inte har med i den vanliga veckostädningen, som tex putsar fönster, städar i skåpen, plockar iordning i skafferiet osv. Sånt där gör jag ju ibland ändå, när det behövs, men just till vår och sommar känns det som om det är roligare att städa lite extra. Varför vet jag inte egentligen. Kanske för att man får energi från sol och värme, eller för att man vet att man kommer lägga mindre tid för städning och mer tid för roliga saker under hela sommaren? 

Städar ni extra mycket till våren?
 



I mina pallkragar

091. Planterar du något på våren?
Jag provade för första gången för något år sedan att så dill, persilja och basilika i vårt köksfönster i lägenheten, vilket fungerade förvånansvärt bra. Sedan dess är det dessa 3 som jag har odlat, men i somras när vi flyttade till huset så fick jag plötsligt en hel rabatt och tre pallkragar på köpet, alla med lite smått och gott i. Bland annat så fanns det redan smultron, oregano, gräslök och såklart en hel del blommor. I år tänkte jag utöka pallkragarna med dill, persilja, citronbasilika, krasse, sallad och eventuellt något mer. Jag har börjat för-så ett par av dom, medans vissa får vänta någon vecka till. Förmodligen kommer jag även ha tomatplantor detta år, för det är ju så himla gott med egna tomater. Jag hoppas på att kunna få ordning på pallkragarna så fort vädret tillåter och sen kunna fylla dom med massa gott och nyttigt!  Odlar ni något, isåfall vad?

 Tomatplanta från förra sommaren
 



Att redigera sin stilmall..

..är ta mig tusan inte det lättaste. Jag hade nätt och jämt lärt mig alla HTML-koder när Blogg.se bestämde sig för att byta redigeringsverktyg. Visserligen blev det en hel del smarta funktioner, men jag får ingen ordning på det ändå. Jag blir så jädra frustrerad. Igår satt jag i två timmar och försökte få till en bra mall - utan lycka. Jag har en blogg där jag gör min design innan jag lägger in den i min riktiga blogg, så att jag inte pajjar något här. Det vore inte första gången, så jag har lärt mig av misstagen.
 
Hur som helst, anledning att jag vill göra om min blogg är inte för att jag inte är nöjd, men pga. att jag har ett gammalt tema så syns inte mer än en kategori i mina inlägg, och det gillar jag inte. Så jag testade temat "Dotty" som jag tyckte var skitsnyggt, tänkte ändra om headern och flytta ner side:n till samma nivå som inläggen. Det gick inte. Fick jag in headern så blev länkarna fel färg, fick jag till länkarna så hamnade headern till vänster och fick jag ner side:n så blev texten fel format. Suck. Så om någon är duktig på designer - HJÄLP SÖKES!

Min blogg som den ser ut nu.