Någon som sköter sig bra i sociala medier

031. Länka till en person / företag som du tycker sköter sig bra i sociala medier
 
Oj vad svårt. Jag har nog inte så stor koll på företag, men jag läser en hel del bloggar, och någon jag alltid tyckt skött sig väldigt bra i media är Kenza. Hon verkar vara en väldigt jordnära och kul person att umgås med, och sköter sig väldigt bra både i bloggen och med sitt företag IvyRevel. Hon skriver om sitt liv som modell, företagare, flickvän etc  i bloggen utan att gå in för privat, skriver på ett väldigt intressant sätt och marknadsför sitt klädmärke mycket genom att använda kläderna själv. Hon skriver på ett kul och charmigt sätt och inspirerar att gå sin egen väg och tro på sig själv, och det har i alla fall fått mig att läsa hennes blogg sedan, ja vad blir det, i alla fall 6-7 år tillbaka.FredagsmorgonJag tycker om bloggar

030. Om du bara fick välja ett socialt medium att vara på, vilket skulle det bli?
 
Jag gillar ju facebook, mest för att det är så enkelt att hålla kontakt med vänner man annars inte pratar med så mycket. Men när det kommer till kritan så väljer jag nog faktiskt bloggar. Här kan jag skriva av mig, skriva precis vad jag tycker och tänker, jag kan skriva ut tankar och känslor, lägga in bilder jag vill dela med mig av, prata om hur mitt liv ser ut, hur mina upp- och nergångar går och kan formulera mig precis hur jag vill, på mitt sätt. Men jag kan ju även läsa andras bloggar, precis på deras sätt, och det är det som får mig att välja bloggar framför facebook, instagram osv.
 
På instagram finns mycket fina bilder, och det är väldigt lätt att slänga upp en bild och skriva något kort, men det säger ju inte så mycket. Jag lägger ju ofta ut bilder på mat eller bakning eftersom det är ett stort intresse, och det som är bra med instagram är att om man taggar så får man ganska snabbt respons på sin bild, och det gillar jag. Men på bloggen kan jag skriva ut mer detaljerat om vad det är jag lägger ut, och även om responsen kanske inte är varken snabb eller lika lätt att få som på instagram, så gillar jag ändå att det är så personligt som det är. Sen så har jag egentligen inget behov av facebook, har faktiskt börjat tycka det är rätt tråkigt att bläddra förbi massa statusar som jag ändå inte läser, av folk som jag är bekant med. Mina vänner är en sak, men såna som jag knappt känner men en gång lagt till som mest ligger kvar "för att" - de är inte så intressanta. Blir nog en rensning snart.Min facebooktyp

029. Vilken Facebooktyp är du, och hur många av de 12 typerna finns bland dina facebookvänner?

Jag tycker faktiskt inte att någon av de olika typerna passar in på mig. Jag är inte den som spelar jättemycket spel, jag är inte den som snor andras statusar, gillar andras statusar hela tiden utan att skriva eller har massa vänner utan anledning. Så jag vet faktiskt inte vad jag skall ta riktigt. Jag använder min facebook för att se hur mina vänner och bekanta har det, speciellt roligt är det att följa sina gamla klasskamrater och barndomsvänner som man kanske inte umgås så mycket med längre. Varför det är så intressant vet jag inte nu när jag tänker på det. Men det är nog lite kul att se hur långt människor tar sig i livet, och hur vissa väljer att leva osv.
 
Däremot kan jag ju säga att jag nog har alla typer på min facebook. Jag har definitiv The Rooster, The Gamer, The Cynic, The Liker, The Dramaqueen och The News, och det roliga är att jag inte tänktpå det förrän nu, att personerna faktiskt göra så. Nu kommer jag alltid referera personerna som deras facebooktyp, suck, haha.
 
 Vart jag finns

028. Finns du på några andra ställen än bloggen som du vill göra lite reklam för?
 
Det här med att göra reklam för sig är nog inte riktigt min grej. Jag kan förstå om man gör det som egen företagare eller om man har en stor blogg osv, men lilla jag är nog inget att göra reklam för känner jag. Jag skriver mest om mitt vardagliga liv, så att marknadsföra sig vet jag inte.. Men vill ni följa mig någon annanstans än bloggen så finns jag även här:
 
Instagram:  Här heter jag HKlasson, och det som mest dyker upp här är bilder på mina katter, mat och bakning, vardagliga saker som träning, inredning, osv.
 
Ask.fm:  Här finns jag på @HannahVictoriaKlasson, och jag får mest frågor om min vardag, vad jag gillar för mat, hur jag ser ut just nu, vilket mitt favoritprogram på tv är osv.
 
Facebook:  Även här heter jag Hannah Victoria Klasson, (inte så konstigt kanske) men jag accepterar mest såna som jag faktiskt redan känner, såvida man inte skickar ett litet mail och presenterar sig.
 
 Sociala medier

Ja, då var det en ny vecka igen och denna vecka är temat 'Sociala medier.' Äntligen kommer ett tema med lite tyngre innehåll, där jag kan få in mycket åsikter och tankar i inläggen, och det gillar jag.
 
027. Är du noga med vad för slags bilder och information du delar med dig av (och inte) på sociala medier?
 
Jag är nog inte alls så noga som jag skulle vilja vara tyvärr. Jag lägger sällan upp bilder på vänner, eller skriver om vänner ur ett djupare perspektiv än att vi tex varit och fikat eller tagit en promenad, av respekt till vännen. Ofta frågar jag först om det är okej, speciellt om det är bilder med i inlägget. Ibland händer det dock att jag skriver om någon vän, men då är det ofta positiva saker, att jag uppskattar någon extra mycket eller så.
 
Gällande mig själv så publicerar jag sällan bilder på mig själv, eller min familj, men det har nog mest bara blivit så. Jag tycker om att fotografera och skulle gärna vilja lägga ut fina bilder på nära och kära, och även på mitt barn när jag väl blir mamma, men jag är skeptisk till det. Jag vet att det finns sjuka människor där ute, och att alla bilderna kan hittas på något sätt på internet i framtiden. Så vi får se hur det blir med det.
 
Jag läser ofta igenom mina texter både en och två gånger innan jag publicerar dom, just för att se till ifall något jag skrivit kan ses opassande eller känsligt för någon. När det gäller mig själv så publicerar jag sällan inlägg om hur jag mår och känner för tex min sjukdom, men det är mest för att jag tycker det är jobbigt att prata om det, även om jag vet att det är viktigt att informera andra om hur vi har det. Jag är däremot noga med att inte nämna riktigt personliga saker på nätet, om jag bråkat med någon, om jag och sambon har det jobbigt, om jag stör mig på en familjemedlem osv. Det är inget som någon tjänar något på att veta, så sånt håller jag för mig själv.
 
Jag är också ganska noga med att inte skriva adresser, lägga ut exakt var jag befinner mig (om det är en längre tid) eller vad jag gör, då jag inte tycker om att folk har koll på mig. Kanske låter konstigt, men det finns en anledning till det, som är för privat för att ta upp i bloggen. Jag skulle gärna vilja bry mig mer om vad jag lägger ut, men samtidigt så känner jag lite "man lever bara en gång."Djur som ser roliga ut

026. 5 djur du tycker ser riktigt roliga ut
 
 
   
 
 
Slow Loris, alpackor, strutsar, myrslokar och babianer.Husdjur - Hiss & Diss

025. Hiss & Diss - Husdjur
 
Jag har nästan bara haft katter som husdjur faktiskt, bortsett från några undulater, hamstrar, marsvin och diverse andra smådjur när jag var liten, men katter har jag alltid haft och är nog det husdjur jag tycker mest om. Men, det finns många negativa sidor med katter, men även väldigt många postiva, så här kommer mina hissar och dissar för att äga en eller flera katter.
 
 
DISS:

- Hår. Hår, hår, hår, och hår. Överallt. Hela tiden. I näsan, på kläder, på soffan, i sängen, i munnen, i maten, på mattorn, på bänkar, som bollar på golvet, under strumporna osv. Jag förstår inte hur vissa gör för att inte ha hår på kläderna. Här dammsuger vi 2 gånger i veckan, rollar av kläderna och soffan och försöker komma ihåg att borsta kissarna någon gång i månaden, men det är ändå hår överallt Skitsnyggt när favoriten är svarta kläder. Not.
 
- Jäkelskap. Att äta på blommor, ha ner grejer på golvet, krossa blomkrukor, lägga en spy/hårboll på mattan, springa runt som dårar mitt i natten utan anledning, klösa på trösklar och mjaua så det hörs till Kina, det är saker mina katter tycker är otroligt kul att göra. Jag dessvärre tycker inte alls om det lika mycket.
 
- Att vara bunden. Egentligen har jag inget problem med att vara bunden hemma, men att inte bara kunna dra iväg och göra något kul utan att behöva tänka på ifall man fyllt på mat och vatten, gjort rent kattlådan, fixat kattvakt för en helg osv, det kan ibland bli lite påfrestande när man är spontan.
 
HISS:
 
- Mys. Att gosa med djur är faktiskt påvisat vara helande för kroppen, och det förstår jag verkligen. Att klappa sin lilla misse och höra det där dova purret är underbart.
 
- Att ha en vän för livet. Ja, djur kan faktiskt vara en väldigt fin vän. Mina missar märker ofta när jag är lite nere och kommer och gosar lite extra med mig.
 
- Allt annat som inte finns med på diss. Att ha någon att komma hem till, att man inte känner sig så ensam, någon att prata med, att skratta åt, att bry sig om osv. Katter är väldigt fina och intelligenta djur.365: Mopsa dig inte!

024. Länka ditt favoritdjurklipp på youtube
 
 
Alltså jag älskar ju mopsar, och jag vill så gärna ha en egen. Kolla bara, hur söta är inte dessa små goingar? Jag smälter ju när de lägger huvudet sådär på snedd och tittar på en med sina strora ögon, och skrynkliga panna. Ska definitivt skaffa mig en mops en dag. Det finns många roliga klipp med djur med dessa är ju så söta.365: Att välja fritt

023. Om du fick välja fritt på alla djur i hela världen, vilket skulle du ha som husdjur?
 
En elefant, haha! Nej, jag vet inte. Jag gillar pantrar, men jag vill inte bli uppäten.. Kanske en söt apa eller något riktigt speciellt djur. Åh, jag vet inte.. En snöleopard eller vit tiger, för att de är så otroligt vackra djur! 
 
 Gosegrisen <3

365: Att döda utan samvete

022. Finns det något djur du kan ha ihjäl utan att må dåligt efteråt?
 
Jag är lite fånig, men jag kan faktiskt ibland få dåligt samvete även för det minsta lilla krypet. Men om det är något jag verkligen inte tycker om så är det banan/blomflugor, de dödar jag mer än gärna utan att tveka! Vi hade nyligen en blomma som fått för mycket vatten och börjat lukta lite sumpigt, och där hade en miljon av dessa älskade flugor samlats, så vi slängde ut den. Tyvärr stannade en hel del kvar inne, och i två veckor har jag försökt att bli av med dom!
 
Det värsta är att dom ska in i näsan, har till och med vaknat av att en liten jäkel var där och surra, sjukt störigt. Förstår inte varför de alltid ska upp i ansiktet, sjukt irriterande. Har satt ut ett glas med vinäger, vatten och diskmedel och ser med glädje varje dag hur de jävlarna drunknar! MWOHAHA, BE GONE FLIES! 
 365: Roliga djur

021. Vad är det roligaste du sett ett djur göra?
 
Haha, det finns ju en miljon klipp på youtube med roliga djur, men det jag själv sett i verkligheten är min egna lilla misse. När jag bodde i min första lägenhet i Köping så hade jag ett grovt begär efter piggelin, jag åt det hela tiden, och det hände att glasspapret ramlade ner på golvet ibland. Pripps hade lagt sig på ett kladdigt papper så det hade klistrats fast på rumpan, och han förstod ingenting, och snurrade runt åt både det ena och det andra hållet innan jag fick tag på honom och kunde ta bort det. 
 
Det låter kanske taskigt, men det såg riktigt roligt ut, och han tog ju ingen skada av det. Har det på film någonstans tror jag, hittar jag den skall ni få se! 365: Tema - djur

020. Har du klappat ett vilt djur?
 
Vad räknas som vilt, krokodiler och lejon? Hehe, jag har klappat massor av vilda djur, fåglar, ekorrar, svanar, katter, larver osv. Låter inte så mysigt faktiskt..  
 365: Filmer man måste se

019. 5 filmer man inte får missa
 
Den gröna Milen - Fantastisk film baserad på Stephen King's bok med samma namn, helt underbar och känslosam film om en man med en gåva som inte riktigt alla förstår. Tom Hanks är grymt bra i huvudrollen.
 
The Phantom Of The Opera - En av de bästa musikalerna någonsin, Gerard Butler och Emmy Rossum är riktigt bra i rollerna. Jag får alltid gåshud av sångerna.
 
Sagan Om Ringen trilogin - Fantastiskt story, snygg miljö, grymma actionscener, galet snygga kostymer och sminkningar, älskvärda karaktärer, häftiga språk, spänning och kärlek och ja, se dom bara!
 
Nyckeln till frihet - Ännu en favorit från Stephen King. Fantastiskt film om en man som blir oskyldigt dömd för mord och satt i ett av Amerikas värsta fängelser. Gripande och alldeles jävla skitbra!
 
Transformers - Sjukligt snygg filmserie, that's it. Se dom bara för att de är snyggt gjorda.
 365: Hiss & Diss

018. Hiss & Diss - Filmer
 
 
HISS:
Filmer som får en att tänka till och inte är allt för uppenbara.
Filmer som får en att skratta så man gråter.
Filmer som har uppföljare, gillar man första så brukar uppföljarna vara bra dom med.
Filmer med annorlunda miljöer, framtidsfilmer och undergångsfilmer.
Disneyfilmer och andra söta filmer.
 
DISS:
Filmer med tråkig humor, inte min grej.
Filmer där skådespelarna är usla, bara irriterande att se på.
Filmer där någon omtyckt karaktär dör.
Filmer som egentligen inte har någon poäng.
 Familjebilder

Det är synd att jag inte tar mig mer tid åt att bara ligga i sängen och läsa, hur skönt som helst ju. Förut läste jag flera böcker i veckan, medan det numera blir någon enstaka bok per år. Nåja, varför inte ta upp intresset nu när jag har all tid i världen och dessutom köpt de två sista böckerna i Fifty Shades of-serien. Men först ska jag läsa klart denna: 


365: Filmquiz

017. Tipsa om vad du vill som har med film att göra
 
Bjud in några vänner som gillar film och gör ett film-quiz! Skriv ut screenshots från en film och låt deltagarna gissa vilken film den är med i, gör frågor om skådespelare, spela upp låtar och låt de gissa vilken låt som tillhör vilken film osv, och den som vinner får dra ett paket med en hemlig film i. Man kan ju även bjuda på något gott, se en film tillsammans, eller bara ha ett jäkla roligt spel tillsammans!
 
Om någon av mina vänner tycker det vore kul med en sån kväll så säg till så fixar jag det, för jag tycker själv att det låter förbaskat kul, att jag inte kommit på detta tidigare!Pistagesemlor & kaffe

Gjorde egna pistagesemlor, fy sjutton vad gott! Är barnsligt förtjust i HåGes semlor, men om man är sugen på semla och dom inte har börjat med det än - då får man göra det själv! Innehållet ser ut som trollsnor, men gott var det i alla fall! 
 
 
 
 365: Att leva i en film

016. Om du fick leva i en film, vilken väljer du?

Jisses vilken svårt val. Eftersom jag är en obotlig romantiker innerst inne så skulle jag nog välja någon av Nicholas Sparks filmer. Jag älskar filmerna som är baserade på hans böcker, och skulle mer än gärna leva i någon av dom. Filmer som A walk to remember, Safe Haven, The Notebook och The lucky One är typiska romantiska draman som jag kan sitta och både le och skratta åt.

Fast iofs, det vore rätt kul att leva i en Harry Potter film också, och springa runt och trolla.. fasen vad svårt. Jag skulle nog älska att leva i en musikal dock, för hur kul vore det inte att bara kunna brista i sång mitt på gatan och helt plötsligt ha 20 personer bakom sig som kan alla dina dancemoves, kan hela sången utantill och man bara är sjungande, dansande och glad? Det skulle det bli, en musikal.
365: Min favoritskådespelare

015. Vilken är din favoritskådespelare?
 
Denna fråga behöver jag inte ens tänka igenom, för den är given: Johnny Depp. Han har gjort så sjuukt många bra roller, olika roller, och han briljerar i varenda en. Han har varit allt från pirat, godismakare, psykiskt störd, författare, droglangare, vampyr, frisör, agent, thédrickare, och även gjort rösterna till en hel del Tim Burton-karaktärer, och jag älskar Tim Burtons filmer. Älskar humorn han har i vissa filmer också, visst, det hör till karaktären, men många gånger så kommer Johnny tydligen med egna förslag, eller fårroller skrivna åt sig just pga detta. Han är grym, har man inte sett hans filmer så föreslår jag verkligen att göra det, får då har ni missat något!
 
 
 Beslutsångest

Är det bara jag som har svårt att ha kvar en frisyr/hårfärg en längre tid? Alltså, jag klippte mig för lite mer än en månad sen, och jag har redan tröttnat. Klippte mig från hel-långt brunt till halvlångt blondt med snedlugg, och för fem minuter sedan tröttnade jag, drog fram saxen och klippte hel-lugg. Suuuck.. Sedan jag färgade till blondt så har jag ångrat mig och velat dra i en mörkt brun färg, men låtit bli. Jag börjar vänja mig vid blondt men fasen vad jag trivs i brunt. Jag är ett hopplöst fall.
 
Jag har nog haft alla hårfärger man kan ha, om inte så är det inte långt ifrån i alla fall. Varför är det så svårt att bestämma sig för en hårfärg och frisyr och sen bara ha kvar den? Känner många som har svinsnygga frisyrer och hårfärger och har det år ut och år in, och är lika jäkla snygga för det! Medans man själv går omkring minst en gång i månaden och funderar på allt från slingor till att färga det blodrött till att klippa av sig det mesta. Blir tokig. Nåja, jag ska ta mig tusan låta mitt hår vila nu, får se om jag kan hålla mig i alla fall en månad.. 
  365: Film hemma eller bio?

014. Ser du helst på film hemma eller på bio?

Jag ser faktiskt helst film hemma, även om jag gillar att gå på bio ibland. Visst kan det vara mysigt och kul att komma ut och göra något, och det var faktiskt inte länge sedan som jag och Thobias var på bio, men när det kommer till film så föredrar jag hemmamyset av flera olika anledningar:

- Jag slipper folk som skall prata, prassla, fnittra och vara allmänt jobbiga
- Det är mycket billigare att streama/hyra/ladda ner än att gå på bio
- Jag kan själv välja när jag vill se på filmen
- Jag kan grina, skratta och prata hur mycket jag vill utan att störa andra
- Jag kan äta vad jag vill under tiden
- Jag kan ligga ner i soffan
- Jag kan ta kisspaus när jag vill utan att missa filmen
- Jag kan somna utan att känna att jag slösat bort pengar

Fruktsallad är faktiskt väldigt gott, och räcker betydligt längre än en skål med chips. I alla fall för mig. Hähä.
 
 
 Att på något sätt vara sjuk

Tidigare idag så mådde jag för första gången på länge tillräckligt bra i kroppen för att orka träna. Om jag börjar ta mig ur mitt skov eller om det är min nya medicin som börjat verka vet jag inte, hur som helst så var det otroligt skönt att kunna träna igen, och inte känna sig helt trasig under dagen. Glad över att ha gjort detta så postade jag ett inlägg i en träningsgrupp jag är med i, och skrev att detta är första gången jag kunnat träna sedan jag fick min diagnos på fibromyalgi och att det var skönt att få det gjort. Helt plötsligt så var det två tjejer som började skriva och posta artiklar om ämnet, talade om för mig att fibromyalgi inte alls berodde på felaktiga smärtsignaler i hjärnan och att det var både si och så, och använde sig av ord som "postar denna länk så folk inte tror att vissa här inne har fel i huvudet" och "jag är faktiskt sjuksköterska så du borde lyssna påmig." Behöver jag skriva att jag blev upprörd?
 
När någon ifrågasätter eller postar inlägg till mig om fibromyalgi så blir jag genast uppmärksam på sättet de gör det på. Om man skickar en länk och frågar "har du sett denna? Tyckte det var intressant att läsa" så säger det mig en sak, att personen kommit över denna text, tänkt på mig och vill att jag skall ta del av information om jag inte har läst den själv redan. Kort och gott, personen bryr sig om mig. Om man däremot bara postar en länk, utan att skriva något eller skriver som personen jag nämnde innan "postar denna så folk inte tror vissa här inne har fel i huvudet" eller försöker tala om för mig hur min sjukdom fungerar, så känns det mest förnedrande. Som om att de inte tror att jag har koll på min egen sjukdom, vilket är ganska rejält fel. Jag läser ofta om det, just för att kunna leva ett så bra liv som jag kan, och för att försöka förklara på ett så bra sätt som möjligt för de som frågar om det. 

Men att få höra "jag vet precis hur du känner och har det" måste ändå vara det värsta. NEJ, det vet du inte. Du är inte mig. Du har ingen som helst aning om vad jag går igenom, hur jag känner eller hur jag mår, för det är MIN kropp det handlar om, jag upplever smärta helt på mitt eget sätt, precis som du gör med din. Ingen människa kan någonsin veta hur det är att leva med en sjukdom, synlig eller ej. Däremot kan man försöka ha förståelse och försöka sätta sig in i en annans situation och tänka hur man själv skulle må om man var i dennes sits. Men man kan faktiskt aldrig säga att man vet hur det känns, för det går inte.

Jag har vänner som har allt från allergier, depressioner, magsjukdomar, eksem och social fobi. Jag har ingen jävla aning om vilka hinder dom får mötas med varje dag. Däremot kan jag lyssna, jag kan ge omtanke och jag kan försöka förstå vad det är dom går igenom. Av någon anledning verkar det som om folk blir fruktansvärt upprörda när man talar om sina problem, eller om sina framgångar för den delen. Mår man dåligt så gnäller man, har man bra självförtroende så har man det egentligen inte alls, pratar man om hur mycket man tjänar så skryter man, är man bra på något så är det också skryt. Herregud, kan man inte bara få prata om hur man mår utan att andra ska komma och ha åsikter om det?
 
Förståelse och omtanke kommer alltid att vara det finaste en människa kan ha.365: Skräck/Thriller/Sci-fi

013. Vilken är din favoritfilmgenre?

Det är nog ingen chock för de flesta som känner mig att jag älskar skräckfilm, hehe. Jag ser helst på skräck om jag ser film, även om det mesta funkar. Jag vet inte varför jag gillar skräckfilm så mycket, om det är att man hetsar upp sig och vill bli rädd eller vad det är som är så förtjusande i det. I just like it. När jag var liten så var jag dock alltid rädd efter att jag sett skräck, och hade svårt att sova. Faktiskt så kan jag ha det nu med, det händer att jag ligger i sängen och skall sova och börjar tänka på kärringen i The Grudge eller något annat äckligt, och nog fasen så åker lampan på då, haha. Jag är fortfarande mörkrädd faktiskt, trivs inte alls i mörker när jag är ensam, men trivs som fasen på natten. Tufft liv jag har, haha.

Gillar även mycket Thriller/sci-fi, eller vart jag nu skall placera dom. Såna som Inception, Shutter Island, After Earth, The Colony, The Call, World War Z, Elysium, The Number 23, Identity, Brake, Secret Window, Evidence, The Getaway, etc. Kolla om ni inte sett dom!
365: Mina favoriter

012. 5 leksaker du tyckte extra mycket om som barn

Min målardocka
När jag var 6-7 år hade jag en docka i tyg som var formad som en clown. Till den fick man tuschpennor som man skulle måla dockan med, och när man hade tröttnat kunde man bara tvätta dockan och måla om den på nytt. Jag vet inte varför jag älskade just den dockan, men jag var jätteledsen när den gick sönder.

Pippi Långstrumpdocka
Jag älskade Pippi när jag var liten, och hade en docka som jag bar med mig överallt. Jag skojar inte när jag säger att jag älskade Pippi, jag hade till och med Pippi på mina tapeter i mitt barndomsrum. Pippi hos mig och flodhästar hos min syster. Flodhästarna var förresten gjorda i något skumgummi-liknande material och var skitroliga att pilla loss. Min syster tyckte inte det var lika roligt. Hähä.

Dockhuset
Jag hade ett sånt där klassiskt dockhus med små möbler och inredningsprylar, som var väldigt populärt ett tag. Minns det inte så väl själv, men enligt säkra källor (mamma) så gillade jag det. Dock så vet jag att jag ofta tröttnade fort på leksaker, och förutom de favoriter ovanför så hade jag inte många.

Husdjuren
Som sagt, jag hade inte många favoritleksaker när jag var liten, jag var mer intresserad av djur och natur. Jag hade bland annat en guldhamster som hette Pärlan, en undulat som hette Pelle och familjen hade både katter, får, nymfparakiter och zebrafinkar.

Naturen
Naturen var faktiskt min bästa leksak. Så mycket kul man hade utomhus när man var liten! Och så mycket hyss som mamma fick stå ut med.. Hehe, sorry mamsen.

 

Vad var era favoritleksaker när ni var små?
365: Hiss & Diss från barndomen

011. Hiss & Diss - Händelser från barndomen
 
Jag växte upp som mellanbarn och skilsmässobarn, vilket självklart har påverkat min barndom väldigt mycket. Jag pendlade mellan att bo vid mamma, vid pappa, vid jourfamilj och ungdomsboende. När pappa skaffade ny tjej som bara var nio år äldre än mig så ville jag inte hälsa på där längre, och hemma hos mamma fick min lillebror konstant  uppmärksamhet, och jag kände mig mest i vägen. Jag kan inte direkt säga att jag hade en bra barndom, i alla fall inte mellan 8-15 år ålder. Jag önskar på ett sätt att jag fått växa upp annorlunda, med båda föräldrarna, utan bråk och tjafs och utan att jag ville rymma hemifrån eller bo någon annanstans. Men samtidigt så är jag den jag är idag pga. det, och även om jag fick växa upp väldigt snabbt, så lärde det mig mycket om livet.
 
Hiss
Att hos pappa få ha min egna häst. Min häst Fleur betydde så mycket för mig, och hon hjälpte mig genom tuffa tider. Alltid när jag var ledsen så gick jag ut i stallet och pysslade, eller red en sväng och bara andades in skogen, galopperade över ängarna och kände allt jobbigt blåsa bort från mina axlar.
 
Diss
Att behöva flytta fram och tillbaka mellan mamma och pappa och inte känna att man riktigt höra hemma någonstans, förrän man kom upp i sena tonåren.
 
 The Hobbit

Sitter på biografen och väntar på att filmen skall börja. Var riktigt länge sedan vi var på bio nu, tråkigt faktiskt då jag vekligheten gillar det. Jag hoppas på att denna är lika bra som den första, men som med de flesta trilogier så blir det här nog som det brukar, en övergång till nästa film, utan direkt vettigt innehåll. Nåja, vi får se, hur som helst så gillar jag dessa filmer och någon gång ska jag ta mig för och läsa böckerna också.  

Innan bion tjockade vi oss på Max. Maxico-målet är bra jädra gott! 


365: En barnlek

010. Tipsa om en lek du lekte som du tycker barn idag borde testa på också
 
Leker barn ens ute längre? Som jag nämnde i inlägget innan så känns det som om utelekar har ersatts av smartphones och surfplattor, och jag tycker mig faktiskt sällan se barn på lekplatser. Vi har en lekplats bakom vårat hus, och där ser man ibland några av de som bor i vårat område vara ute med sina barn, men det var länge sedan jag såg några barn leka själva. Nu pratar jag såklart om barn som kan leka själva, inte småpluttisar.
 
Hur som haver, när jag var liten var mina favoritlekar "Burken" och "Mördare och polis." Burken kallades nog också för "Dunken", vet inte varför vi sa burken egentligen. Nåja, det gick i alla fall ut på att en person stod vid ett träd eller ett bord, medans andra sprang och gömde sig. När räknaren hade räknat till 100 så skulle han/hon försöka att dunka alla andra spelare, för att vinna leken. Dunka gjorde man genom att när man såg en spelare, springa tillbaka till trädet/bordet och säga "DUNK" och namnet på personen. Lyckades man dunka alla spelare utan att de själva hann springa fram och dunka i trädet/bordet så hade man vunnit.
 
Mördare och polis var en lite klurigare lek som handlade om att vara smart. Den gick ut på att en person viskade antingen polis, mördare eller vanlig i sina vänners öron. Sedan skulle man gå runt och skaka hand med varandra, var man vanlig och skakade hand med mördaren så dog man, och då gällde det för polisen att försöka se vem mördaren var, och ta fast honom innan alla hade blivit mördade.
 
Vad hade ni för favoritlekar när ni var barn?365: Barn igen?

009. Om du fick chansen att gå tillbaka till att vara barn igen, skulle du ta den?
 
Visst finns det dagar då jag vill släppa allt ansvar, bli en liten tjej igen och krypa upp i mammas famn och bara få vara, leka och gå i skolan utan att tänka på förhållanden, jobb, utbildning, ekonomi och måsten. Men det finns även dagar då jag är stolt över att jag är där jag är idag, även om mitt liv inte alltid är som jag skulle vilja. Även om det vore en chans att starta om och göra allt rätt denna gång, så skulle jag faktiskt inte ta den. Att veta att man har allt man kämpat att sig igenom fortfarande kvar  - nej tack.
 
Skulle du ta chansen att bli barn igen, om du kunde?365: Pojkigt & flickigt

008. Var det något du gillade som barn som räknades "höra till det andra könet?"
 
Får man säga "pojkigt" och "flickigt" numera utan att uppröra någon? Nåja, jag gör det ändå. När jag var liten så var det så, pojkar lekte med bilar och tjejer lekte med dockor. Det var inget konstigt med det och så hade det alltid varit. Jag vet inte direkt om jag hade någon speciell leksak som räknades som "pojkig", jag hade några barbies och jag hade några bilar, men jag lekte nog faktiskt mest utomhus. Ja, på den tiden så hade barn faktiskt inga surfplattor och smartphones, då fick man roa sig på annat sätt!
 
Jag är tacksam över att jag fick växa upp under 90-talet, och vara i naturen som liten. Jag har sett både på andras barn och på mina yngre bröder att intresset för att vara utomhus minskar mer och mer, och surfplattorna tar över världen. Trist tycker jag, för jag hade väldigt kul som barn, utan allt skräp!
 
Mina släktingar, haha.
 
 
 
 
 
 365: Jag som barn

 007. Hur var du som barn?

Jag var nog ganska glad och framåt som barn. Jag älskade att vara utomhus och hålla på ute på gården, allt från att fånga in salamandrar i mormor och morfars träsk bakom huset, till att leka lekar och palla äpplen. Fram tills jag var 8 år så bodde vi i ett hus på en gård, och där fanns många hyss att göra. Jag minns specifikt en gång där jag tog pappas 10-litersdunk med falu rödfärg, blandade i sågsspån, jord och fjädrar ifrån hönsen och målade staketet bakom hönshuset med. Det var inte så populärt..

I skolan var jag inte direkt populär, men jag var nog inte heller mobbad. Jag vill gärna tro att jag var omtyckt av de flesta i min klass. Fram tills i trean gick jag på en ekologisk friskola i Hangvar, och mina bästa vänner där var Evelina, Matilda och Micke. Vi bodde alla på samma ort och brukade hitta på allt möjligt ihop, spökjakter, ödlefångst och krigslekar. Jag minns hur jag och Evelina alltid blev störda av hennes tvillingbror Alexander, och att han alltid skulle bråka med oss, haha. När mamma och pappa sen gick isär och mamma flyttade till Slite så började jag i en ny klass, där jag snabbt fick nya vänner. Mina bästa vänner var Nathalie, Alexandra, Marcus, Jimmie och Micke. Vi var 14 tjejer och 3 killar i klassen, men redan då kom jag bäst överens med killarna. Jag har alltid varit en pojkflicka. Hatade klänningar, hårklämmor och annat hysch-pysch. De flesta av dessa har jag fortfarande kontakt med, mer eller mindre.

När jag började högstadiet så blev jag mer blyg och osäker på mig själv, och de flesta från min gamla klass började på en annan avdelning i skolan, men jag hade några få fina vänner med mig, Linda, Christopher och Moa var de som tog mig igenom högstadiet utan att bryta sönder. Jag tyckte trots allt om skolan, var engagerad i Elevrådet som både ordförande och sekreterare under några år, och växte väldigt mycket av det.

Jag vet inte när man slutar att vara barn, är det när man blir tonåring kanske? Jag känner mig fortfarande som ett barn ibland, jag har mina stunder då jag är otroligt barnslig, och önskar att jag kunde krypa upp i mammas famn och bara få vara barn igen. Mer om detta kommer i nästa inlägg.

När tycker ni att man slutar vara barn? 

 

 
365: Populärt på 90-talet

006. Vad vad populärt när du var liten?
Jag är född 1989, så växte upp med 90-talets underbara saker:

Man lyssnade på Spice Girls, crushade på Nick Carter i Backstreet Boys och "Mmboppade" till Hanson.

 
I skolan använde man sig av hederliga gamla disketter för att flytta dokument, läxor och bilder.
Man använde Date Deo och parfym, och den var en given present på kalaset.


Även hårmascaror användes flitigt

På benen hade man svinsnygga jazzbyxor


I skolan spelade man kula och pogs
 
Man hade Nokia 3310 och spelade snake varje rast
 
 
Sen får vi ju inte glömma att alla hade Tamagotchis, djur man var tvungen att mata, göra rent efter och uppfostra.
 

Fanns även halsband och armband som såg ut som en tattuering, man bytte brythjärtan med bästa vännerna, gick i platåskor och magtröjor, såg på Sailor Moon och lekte "Burken" på skolgården.
 
Vad minns ni ifrån er barndom?Vecka 1 - 2013/2014

Här kommer den första veckan som jag missat!
Denna vecka handlar det om 2013/2014.
 
 
001. Hur tror du den här 365dagarsutmaningen kommer gå för dig?
- Jag tror att det kommer att gå sådär, jag brukar inte orka blogga varje dag, men jag skall göra mitt bästa!
 
002. Ser du ett nytt år som en chans att börja om eller är det bara som vilken tid på året som helst?
- Jag ser det definitivt som en ny chans att börja om, även om jag inte behöver ett nyår för att göra det. Men det är väl alltid lättare att sätta ett nyårslöfte än att lova sig själv något på en vardag.
 
003. Länka till ett inlägg du skrivit från 2013 som du tycker borde läsas igen
- Då länkar jag ett inlägg från min gamla blogg, eftersom jag bytte blogg i slutet på året. Denna länk förklarar en del om hur mitt liv sett ut och kommer att se ut framöver. http://kajalpennor.blogg.se/2013/september/en-oinbjuden-hyresgast.html
 
004. Hiss & Diss - 2013
- Hissar gör jag alla bra grejer som hänt mig under året, jag och Thobis förlovade oss, vi köpte och flyttade in i radhus, jag startade min drömutbildning som konditor och träffade massor av nya fina vänner.
Dissar gör jag allt drama och bråk under året som kunde ha undvikits, och även mitt förra jobb som gjorde att jag fick genomgå en väldigt tufft tid för att tillslut kunna få rätten på min sida och få arbetsgivarintyg och mina pengar.
 
005. 5 saker du vill göra under 2014
- Köpa en Kitchen Aid, det skulle underlätta för mig i köket och dessutom skulle det blir ännu roligare att baka!

- Åka utomlands, jag är snart 25år och har aldrig varit utomlands. Längsta hemifrån jag varit är under en resa med fritidsgården på Åland.

- Jobba med mig själv och utvecklas som person, något som jag tycker är väldigt viktigt för sin egen del. Att kunna ta sig framåt och lära känna sig själv bättre.
 
- Uppleva många underbara stunder med familj och vänner, både inom resor, fikor på härliga caféer, fester och mysiga hemmakvällar.
 
- Lära mig hur jag skall hantera stress bättre, och att inte ha så höga krav på mig själv. Allt jag gör behöver inte vara perfekt, det kan få ta sin tid och jag kan inse att 'det här funkade inte' utan att slå mig själv sönder och samman psykiskt.Bloggutmaning 365


Denna utmaning hittade jag hos en bloggare för någon dag sedan, och kände att den kunde passa mig jäkligt bra. Både för att ni som läser min blogg skall få känna mig lite bättre, och för att jag skall komma ihåg att blogga minst en gång om dagen. Utmaningen sträcker sig över hela året och går ut på att man varje vecka har ett tema, de fyra första dagarna svarar man på frågor om temat, dvs frågor om oss själva. Varje torsdag får man drömma sig bort lite eller bli ställd inför ett val i frågan "Om.." och då svarar på vad man skulle göra "'om..'" På fredagar tipsar vi om något, på lördagar blir det hiss/diss och varje söndag blir det en 5 i topp-lista.
 
Vad tror ni om det här? Jag är jäkligt taggad på att få blogga varje dag, och få er att lära känna mig lite bättre. Det skall bli jäkligt kul! Eftersom jag har missat 8 dagar redan, så kommer jag att lägga in den första veckan under samma inlägg, med alla frågorna, så kan ni också få ett litet smygkik på hur veckorna kommer se ut framöver. Det kommer såklart komma fler inlägg än dessa, men varje dag kommer jag att blogga, och det blir ju en klar förbättring sen innan, eller hur?
Nåja, nu kör vi!Nytt år - nya vanor

De absolut vanligaste löftena vid nyår är förmodligen att sluta röka/snusa eller att börja träna. Det slår ju aldrig fel. Av någon anledning så tänker folk att nu när det är ett nytt år, då, då är det lättare att sluta än att sluta på en vanlig jävla onsdag. För mig krävs i det inget nytt år, ny månad eller ny vecka, utan det räcker med en ny dag. Dock så tjatas och frågas det om nyårslöften hela tiden och har man inget så är man inte ambitiös, man har inga mål i livet, bla bla.. Jag har mål i livet, men mina mål sätts upp när jag kommer på vad jag vill uppnå, inte när de tvingas fram pga att det ändras en årssiffra i kalendern. Jag har fått frågor om vad jag har för nyårslöften, och ja, jag har inga. Gud vad oambitiös jag är va? 
 
Jag har inga löften som jag ändå inte kommer att hålla, däremot så har jag mål och förhoppningar som jag vill uppleva och ta del av. Ett av de största målen är att ta hand om mig själv bättre, både genom att äta en bra kost, träna min kropp och jobba med mig själv, utvecklas som person och även ta tillvara på allt det underbara och roliga runt mig. Att äta bra och träna har jag som mål delvis för att jag vill komma i form och känna mig snygg igen, men även för att det hjälper mot fibromyalgin att röra sig och vara aktiv. Jag kommer att försöka köra minst tre pass i veckan, utefter hur jag mår så kan det bli allt från tre promenader till tre styrkepass, men tre gånger i veckan SKA jag röra på mig. 
 
Angående maten så är det en ständig fråga om vad som är nyttigt och inte. Lchf, 5.2-dieten, medelhavskost, Atkins och allt vad det nu heter är vanliga namn man hör inom kostvärlden idag. Min diet, den kan kallas ÄMV - ät med vettet. Jag äter det JAG tycker är bra och hälsosam kost, sen skiter jag i vad som funkar för er eller hur ni tycker att man skall äta. Jag kör mitt race så får vi se hur det går helt enkelt! 
 
Såhär har dagen sett ut hittills:
(Gick upp sent så frukosten är även lunch.)
 
Frukost: havregrynsgröt med blåbärssylt, mjölk, solrosfrön, pumpakärnor och linfrön. Grovt bröd med ost, skinka och grönsaker, ett glas apelsinjuice.
 
Mellis: vaniljyoghurt med apelsin, nötter och lite riven mörk choklad, kaffe.
 
Middag: köttfärsbiffar, sallad och lite gräddfil blandat med chilisås. 

 
Har ni några nyårslöften/mål? Berätta!