Vit kladdkaka med saffran

- 100 g smör
- 200 g vit choklad
- 2 msk vaniljsocker
- ½ dl strösocker
- 1½ dl vetemjöl
- 1 krm salt
- 3 ägg
- 3 msk sirap
- 1 påse saffran + lite socker
- Smör och ströbröd till formen
GÖR SÅHÄR: Ställ ugnen på 175'c. Smörj och bröa en form på ca 20cm. Mortla saffran med lite socker för att få fram smaken bättre. Blanda ihop alla torra ingredienser, medan du smälter chokladen i en skål över ett vattenbad. Tärna ner smöret i chokladen och låt smälta ihop. Blanda ner äggen och sirapen i de torra ingredienserna och rör om. Tillsätt smör- och chokladblandningen och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och låt grädda i ca 10-15min. Kakan är klar när den fortfarande är lite kladdig i mitten, men ändå relativt fast. Skaka lite försiktigt på formen eller testa med en sticka. Låt svalna och servera med till exempel lättvispad grädde, vaniljglass och kanske lite salmbärssylt.
mumms
Mm så gott! Den har jag oxå gjort några ggr.fin blogg du har!
Denna lät helt galet gott och så snygga bilder