Hemgjord granola med äpple, kanel & kardemumma

- 1 dl fiberhavregryn
- 1 dl boveteflingor
- 1 dl pumpakärnor
- 1 dl solrosfrön
- 1 dl linfrön
- 2 tsk kardemumma
- 2 tsk kanel
- 2-3 msk agavesirap
- 2-3 msk vatten
- 1 dl grovhackade, rostade hasselnötter
- 1dl gojibär
- 1 dl torkade äpplen
GÖR SÅHÄR: Blanda ihop de första torra ingredienserna i en bunke och tillsätt vatten och agavesirap. Rör omkring väl, och sprid ut på bakplåtspappersklädd plåt. Rosta i ugnen på 175'c i ca 20 min. Håll koll så det inte bränns och rör om då och då. Låt svalna. Vill man ha hasselnötter i så kan man rosta dessa dagen innan, annars kan man höja värmen till 225'c och rosta dom på en plåt, det tar ca 8-10 minuter. Skalen skall mörkna, men inte brännas. Ta ut och låt svalna, lägg sedan i en mindre ömtålig handduk och gnugga bort skalen. Äppelbitarna gjorde jag kvällen innan genom att lägga ut små bitar av äpple på en bakplåtspappersklädd plåt, strö över kanel och kardemumma och torka på 80'c i ca 1 timme. De stod sedan i ugnen med luckan öppen under natten för att torka. Hacka hasselnötterna grovt och blanda med musliblandningen, äpplena och gojibär och häll upp i en tätslutande glasburk. Av detta recept fick jag ut en stor burk.
Åh så gott!!!
Lite torkad ananas och papaya i så är sockerkvoten fylld - om man som jag, gillar sånt:)! Vacker är den, speciellt i burken!
Åhh tusen tack för tipset! !!
Sockerfritt. Precis vad jag letat efter.
http://mittlivmittval.webblogg.se
Ser ju riktigt gott ut! Jag tillhör ju den stora skaran som ibland får sockernoja och bara måste ner i det träsket :) Skönt att halsflussen lagt sig!
Aldrig ätit granola faktiskt :o