Kladdkaksmuffins
KLADDKAKSMUFFINS
- 225 g smör
- 4,5 dl socker
- 2,25 dl mjöl
- 4,5 msk kakao
- 3 ägg
GÖR SÅHÄR: Smält smöret på medelvärme och låt svalna av en aning. Blanda under tiden de torra ingredienserna och äggen till en jämn smet. Tillsätt det smälta smöret, lite i taget under omrörning. När smeten är jämn och slät så är det dags att fylla formarna. Jag använder oftast silikonformar, då de släpper väldigt lätt och får en fin form, men har man inte det så går det lika bra med aluminiumformar. Fyll formarna till lite mer än hälften, och grädda på 175'c i ca 15-20 minuter. Muffins ska vara knapriga på ovansidan och kladdiga i mitten. Låt dom vila på plåten i någon minut, så att mitten sjunker ihop, och servera sedan med till exempel lite vispad grädde och bär, eller varför inte en härlig vaniljglass och stekt ananas? Yum!
Fyfan va gott!
Måste testas. Smart o grymt gott. :-)
Äntligen! Lördagsfikat är räddat!
Mumsigt :D
Hej,
Har fått dina kommentarer och mail. Svarar på ditt mail när jag har ätit middag. :))
va gott!
Åhh smaskens <3