Choklad- och mandelsnittar
Jajamän mina vänner, äntligen har jag fått lite ork och lust till att baka, och denna gången så hamnar receptet faktiskt på bloggen, samma dag dessutom! Jag har blivit allt för dålig på att baka, och när det väl har hänt så är det mest vardagliga saker som inte är sådär jättespännande att blogga om, som sockerkaka, kladdkaka och muffins. Recept på det tror jag att de flesta har redan nämligen. Men - idag skall ni få ett smarrigt recept utav mig, som inte tar mer än 30 min att göra. Låter inte helt fel va?
CHOKLAD- OCH MANDELSNITTAR
100 g rumsvarmt smör
1½ dl socker
1 ägg
1½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk vaniljsocker
½ dl kakao
Mandelspån
Sätt ugnen på 200'c. Vispa smör och socker samman och tillsätt sedan ägget. Vispa ihop och tillsätt sedan alla torra ingredienser och arbeta ihop till en tjock smet. Bred ut i en plåt på 25x30 cm på bakplåtspapper. Smeten är väldigt tjock så jag la pappret på bänken och drog ut smeten med en slickepott, men man kan säkert använda händerna eller något annat för att få den bra också. Strö över mandelspån och grädda på 200'c i 10-12 min. Ta ut och låt svalna en aning och skär sedan i trekanter. Går urmärkt att frysa och är nästan godast lite halvfrysta.


CHOKLAD- OCH MANDELSNITTAR
100 g rumsvarmt smör
1½ dl socker
1 ägg
1½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk vaniljsocker
½ dl kakao
Mandelspån
Sätt ugnen på 200'c. Vispa smör och socker samman och tillsätt sedan ägget. Vispa ihop och tillsätt sedan alla torra ingredienser och arbeta ihop till en tjock smet. Bred ut i en plåt på 25x30 cm på bakplåtspapper. Smeten är väldigt tjock så jag la pappret på bänken och drog ut smeten med en slickepott, men man kan säkert använda händerna eller något annat för att få den bra också. Strö över mandelspån och grädda på 200'c i 10-12 min. Ta ut och låt svalna en aning och skär sedan i trekanter. Går urmärkt att frysa och är nästan godast lite halvfrysta.
Kommentarer
anna
Huuujedamig så gott :)
Svar:
Hanna Klasson
Vad gott det ser ut!
Svar:
Hanna Klasson
Trackback