Husdjur - Hiss & Diss

025. Hiss & Diss - Husdjur
 
Jag har nästan bara haft katter som husdjur faktiskt, bortsett från några undulater, hamstrar, marsvin och diverse andra smådjur när jag var liten, men katter har jag alltid haft och är nog det husdjur jag tycker mest om. Men, det finns många negativa sidor med katter, men även väldigt många postiva, så här kommer mina hissar och dissar för att äga en eller flera katter.
 
 
DISS:

- Hår. Hår, hår, hår, och hår. Överallt. Hela tiden. I näsan, på kläder, på soffan, i sängen, i munnen, i maten, på mattorn, på bänkar, som bollar på golvet, under strumporna osv. Jag förstår inte hur vissa gör för att inte ha hår på kläderna. Här dammsuger vi 2 gånger i veckan, rollar av kläderna och soffan och försöker komma ihåg att borsta kissarna någon gång i månaden, men det är ändå hår överallt Skitsnyggt när favoriten är svarta kläder. Not.
 
- Jäkelskap. Att äta på blommor, ha ner grejer på golvet, krossa blomkrukor, lägga en spy/hårboll på mattan, springa runt som dårar mitt i natten utan anledning, klösa på trösklar och mjaua så det hörs till Kina, det är saker mina katter tycker är otroligt kul att göra. Jag dessvärre tycker inte alls om det lika mycket.
 
- Att vara bunden. Egentligen har jag inget problem med att vara bunden hemma, men att inte bara kunna dra iväg och göra något kul utan att behöva tänka på ifall man fyllt på mat och vatten, gjort rent kattlådan, fixat kattvakt för en helg osv, det kan ibland bli lite påfrestande när man är spontan.
 
HISS:
 
- Mys. Att gosa med djur är faktiskt påvisat vara helande för kroppen, och det förstår jag verkligen. Att klappa sin lilla misse och höra det där dova purret är underbart.
 
- Att ha en vän för livet. Ja, djur kan faktiskt vara en väldigt fin vän. Mina missar märker ofta när jag är lite nere och kommer och gosar lite extra med mig.
 
- Allt annat som inte finns med på diss. Att ha någon att komma hem till, att man inte känner sig så ensam, någon att prata med, att skratta åt, att bry sig om osv. Katter är väldigt fina och intelligenta djur.



Kommentarer

Gos kisse :) ♥


Kom ihåg






Trackback